President Donald Trump planlegger å sparke ministeren for saker angående krigsveteraner, David Shulkin, på grunn av misbruk av offentlige midler, ifølge kilder. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
annonse

President Donald Trump planlegger å sparke ministeren for saker angående krigsveteraner, David Shulkin, på grunn av misbruk av offentlige midler, ifølge AP.

annonse

Det opplyser tre anonyme kilder fra Trump-administrasjonen til nyhetsbyrået AP.

annonse

Ifølge to av kildene vil dette trolig bli offisielt bekreftet i løpet av uken, når Shulkins erstatter er funnet.

Shulkins fremtid i Trump-administrasjonen har blitt satt i tvil etter fremleggingen av en intern rapport som viser at ministeren blant annet skal ha tatt imot gaver i form av billetter til tennisturneringen Wimbledon.

Ifølge Ritzau kommer det også fram at Shulkins ansatte har forfalsket parpirer som rettferdiggjør at ministeren tok med kona på en reise i Europa på skattebetalernes regning.

annonse
annonse

Den tidligere legen er den første ikke-veteranen som leder landets nest største departement. Da han ble valgt inn i februar i fjor, ble han omtalt for å ha en mer moderat tilnærming for departementet enn hva Trump foreslo under valgkampen.

NTB-Ritzau
(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.