Brannen på kjøpesenteret i byen Kemerovo i Russland førte til kraftig røykutvikling. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

En sikkerhetsvakt slo ifølge politiet av brannalarmene på kjøpesenteret i byen Kemerovo i Sibir, der minst 64 personer døde i brann.

Nødutgangene ble også blokkert av én eller flere personer, ifølge det russiske politiet. Fire personer er pågrepet i forbindelse med brannen, deriblant en ansatt ved kjøpesenteret.

Sikkerhetsvakten som skal ha slått av brannalarmen, regnes som mistenkt i saken. Etterforskerne har så langt ikke sagt noe om hvorfor alarmen ble slått av.

annonse
Startet i kinosal

Den russiske regjeringens talsmann Dimitrij Peskov sa mandag at det er for tidlig å trekke konklusjoner om hvorvidt lokale myndigheter sviktet. Men etterforskerne har konstatert at det har skjedd en rekke alvorlige brudd på sikkerhetsreglene i bygningen.

Russiske myndigheter har startet etterforskning av brannen, som trolig startet i en kinosal i fjerde etasje i senteret søndag formiddag. 13 personer ble funnet omkommet inne i kinosalen.

Mange barn savnet

Brannen oppsto i en uke med skolefri i området. Kjøpesenteret skal ha vært fullt av barn, og ifølge BBC skal 41 barn være savnet.

Politiet opplyste mandag at til sammen 64 mennesker er bekreftet omkommet i brannen. Minst 13 mennesker er lagt inn på sykehus med skader.

Guvernøren i regionen, Aman Tulejev, bekrefter overfor nyhetsbyrået Tass at myndighetene vil gi familiene til de omkomne over 130.000 kroner hver i erstatning.

– Jeg har truffet en beslutning om at hver familie som har mistet ett medlem vil motta en million rubler i kompensasjon. Hvis det er to, Gud forby, så blir det to millioner rubler, sier han.

annonse

NTB-AP-DPA

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.