Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En 43 år gammel mann er dømt til seks og et halvt års fengsel for gjentatte overgrep mot en ti år gammel jente.

Straffen er ett år lavere enn aktoratet ba om i sin påstand i Asker og Bærum tingrett. Mannen er dømt for gjentatte seksuelle overgrep mot datteren til en kvinne han var kjæreste med, men ble frikjent for det mest alvorlige punktet i tiltalen, ifølge Budstikka.

Den 43 år gamle mannen nektet straffskyld og hevdet det aldri fant sted noe seksuelt mellom ham og jenta, som var ti år da overgrepene pågikk. Retten la imidlertid vekt på jentas forklaring og de elektroniske bevisene i saken – blant annet chattelogger mellom ham og unge jenter og andre aktiviteter på nettet.

annonse

Blant annet var han aktiv på en datingside, hvor han møtte jentas mor. Han hevdet at han var fotograf og maler, og at han trengte aktmodeller. Etterforskningen avdekket at mannen hadde hatt kontakt med en rekke kvinner på datingsiden, og at han raskt etter at det ble etablert kontakt, forsøkte å avklare om kvinnene hadde unge døtre.

Jenta er tilkjent 200.000 kroner i oppreisningserstatning.

Det er ikke klart om dommen ankes, ifølge Budstikka.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon