Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / STRINGER
annonse

Den syriske hæren planlegger en «massiv» operasjon mot den opprørskontrollerte byen Douma i Øst-Ghouta, skriver en regimevennlig syrisk avis.

annonse
annonse

– Styrkene som er utplassert i Ghouta forbereder en massiv militæroperasjon i Douma hvis ikke Jaish al-Islams terrorister gir fra seg byen og forlater området, heter det i den regimevennlige syriske avisen Al-Watan onsdag, ifølge Reuters.

annonse

Trusselen kommer etter at samtaler mellom Jaish al-Islam og Russland om Douma stoppet opp mandag.

Årsaken til avbrekket i samtalene skal være interne uenigheter i den syriske opprørsgruppa Jaish al-Islam, meldte Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Eksilgruppen oppga da at en eventuell avtale ville betydd at Jaish al-Islam ble avvæpnet, samtidig som den ville få forbli i Douma, mens russiske sikkerhetsstyrker sa opp kontrollposter i området. Samtidig ville Syrias regjering til å på nytt gi området tilgang til strøm og vann.

Jaish al-Islam er den største opprørsgruppa som er igjen i Øst-Ghouta, og antas å ha rundt 6.000 væpnede krigere. De kontrollerer nå bare en lomme rundt Douma, som er Øst-Ghoutas største og mest folkerike by og ligger nord i enklaven

Syriske regjeringsstyrker har tatt store deler områdene rundt byen den siste tiden, og kontrollerer mer enn 90 prosent av Øst-Ghouta som ligger like utenfor Syrias hovedstad Damaskus.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.