Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg vil trolig bli innkalt til høring i den amerikanske kongressen om personvernskandalen. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB scanpix

En komité i Kongressen planlegger en høring der Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg skal forklare seg om personvernskandalen.

annonse

Facebook har ikke villet bekrefte om Zuckerberg planlegger å avlegge forklaring. Men talskvinne i energi- og handelskomiteen i Representantenes hus, Elena Hernandez, sier til nyhetsbyrået DPA at de jobber med å avklare en dato for en slik høring.

Da det britiske parlamentet tirsdag ba Zuckerberg om å møte opp til en høring, ville han sende andre Facebook-ledere i sitt sted.

Senere tirsdag sa EU at Facebook får to uker til å svare på spørsmål om skandalen om avsløringene knyttet til det britiske kommunikasjonsbyrået Cambridge Analytica (CA).

Nylig ble det kjent at CA hadde samlet inn personopplysninger fra 50 millioner Facebook-brukere og solgt analyser av materialet til blant andre Donald Trumps valgkampstab.

NTB-DPA
(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.