København, Danmark 20170811. Ubåteier Peter Madsen kommer i land i Dragør Havn den 11.august 2017 etter at ubåten hans sank i Køge Bugt. Han sier at en ulykke ombord forårsaket journalisten Kim Walls død. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpix
annonse
annonse

Peter Madsen inntok onsdag formiddag vitneboksen i tingretten i København. Dette er den siste rettsdagen som er satt av til Madsens egen forklaring.

Noe av det første aktor Jakob Buch-Jepsen gjorde onsdag var å lese opp en SMS som Madsen sendte sin ekskone klokken 23.25 den dagen den svenske journalisten Kim Wall døde.

– N.N. (ekskonas navn), jeg er på eventyr i Nautilus. Har det fint. Seiler i rolig sjø og månelys. Dykker ikke. Kyss og klem til kattene, står det i meldingen, som er etterfulgt av masse hjerter, ifølge aktor.

annonse
– For å berolige

Tidligere har Madsen forklart at Wall døde omkring klokken 23.05, altså 20 minutter før meldingen ble sendt. Aktor fulgte opp SMS-opplesningen med å spørre om Kim Wall allerede var død på tidspunktet da sms-en ble sendt, noe Madsen bekreftet. Han forklarte at han sendte sms-en for å berolige ekskona.

– På det tidspunktet har du overskudd til å sende kjærlig sms, men du kan ikke ringe etter hjelp. Er det riktig?, spurte aktor.

– Ja, det har jeg. Du må forstå min situasjon. Jeg vet at hun kommer til å savne meg på natten, så jeg er nødt til å sende et eller annet. Derfor sender jeg det her, sier Madsen.

SMS-utveksling

En rekke sms-er som ble sendt mellom Madsen og et kvinnelig vitne i saken 4. august, ble vist på storskjerm i rettssalen, til tross for at Madsens forsvarer protesterte kraftig på dette.

annonse

I sms-ene skriver Madsen at han vil binde fast vitnet i ubåten og legger ut om en rekke voldelige handlinger han vil gjøre mot kvinnen. Sms-ene er et svar på en melding fra kvinnen der hun ber Madsen true henne. Madsen skriver også at han har en drapsplan klar.

Aktor spurte om det ikke er påfallende med denne sms-utvekslingen, som delvis minner om handlingene Madsen nå er tiltalt for å ha utført. Madsen svarte da at det ville vært absurd å sende slike sms-er, for så å faktisk utføre handlingene.

– Det ville ikke et fornuftig menneske gjøre, sa han.

Ble spurt om makabre videoer

Buch-Jepsen spurte også Madsen om en rekke makabre videoer som ble vist i retten tirsdag, tatt fra harddisker og datamaskiner som aktor mener tilhører Madsen.

I alt ble tre animasjonsvideoer og to videoer av virkelige drap vist i retten tirsdag.

annonse

Madsens forklaring var at datamaskinene ble brukt i jobbsammenheng, og at så mange som 50 andre hadde tilgang til dem, ifølge danske BT.

Madsen ble også konfrontert med ytterligere en video onsdag, som viste en kinesisk kvinne som halshogges. Madsen svarte at det er et historisk bilde fra andre verdenskrig, som det godt kan tenkes at han har lagret. Madsen spurte så aktor hvorfor han bruker tid på å videoene og bildene.

– Jeg vil vite om du har en årelang interesse for drap og lemlesting av kvinner, svarte aktor.

– Hvis du tiltaler meg for noe annet kan du sikkert finne belastende materiale for det også. For eksempel hvordan man trykker penger eller raner nasjonalbanken, svarte Madsen. Under tidligere forklaringer har drapstiltalte Madsen kommet med lignende utsagn.

NTB-Ritzau-TT

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon