Flekkefjord 20110508. Skogbrann og gressbrann som har blusset opp over et stort område mellom Homme og Fedjestad på Gyland i Flekkefjord søndag. Foto: Jørn Bærheim / Scanpix
annonse
annonse

Det er besluttet å innføre forbud mot å tenne bål i flere kommuner på Vestlandet som følge av at det er stor gress- og lyngbrannfare.

– OBS! Det innføres forbud mot brenning i Sør-Rogaland i dag, hvor det er fare for spredning, skriver brannsentralen sørvest på Twitter torsdag.

Ifølge Rogalands Avis gjelder bålforbudet totalt 13 kommuner i Rogaland. Totalforbudet innebærer at man ikke kan gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og mark i lavlandet i kommunene.

annonse

Forbudet gjelder ikke der det åpenbart ikke er fare for at ild kan spre seg, det vil si i høyden der det er snø og helt i sjøkanten, ifølge Brannvesenet.

Onsdag ble det meldt om to branner i fylket som følge av det tørre været.

Meteorologene har sendt ut obs-varsel om stor gress- og lyngbrannfare der det er barmark på Vestlandet inntil det kommer nedbør av betydning, og oppfordret folk til å være forsiktige med åpen ild.

Også i flere kommuner i Sogn og Fjordane er det innført bålforbud, skriver Firda. Blant annet gjelder det i Førde og Askvoll.

annonse

– Det er generelt stor brannfare i hele fylket. Dem største faren er jo spredning, fordi man mister kontrollen. Vi har sett eksempler på at bål har blitt forlatt med glør som ikke er slukket. Så har det kommet et vindpust, og mer skal ikke til før det tar fyr, sier Frode Korneliussen ved Alarmsentralen til avisen.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon