Flekkefjord 20110508. Skogbrann og gressbrann som har blusset opp over et stort område mellom Homme og Fedjestad på Gyland i Flekkefjord søndag. Foto: Jørn Bærheim / Scanpix
annonse

Det er besluttet å innføre forbud mot å tenne bål i flere kommuner på Vestlandet som følge av at det er stor gress- og lyngbrannfare.

annonse

– OBS! Det innføres forbud mot brenning i Sør-Rogaland i dag, hvor det er fare for spredning, skriver brannsentralen sørvest på Twitter torsdag.

annonse

Ifølge Rogalands Avis gjelder bålforbudet totalt 13 kommuner i Rogaland. Totalforbudet innebærer at man ikke kan gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og mark i lavlandet i kommunene.

Forbudet gjelder ikke der det åpenbart ikke er fare for at ild kan spre seg, det vil si i høyden der det er snø og helt i sjøkanten, ifølge Brannvesenet.

Onsdag ble det meldt om to branner i fylket som følge av det tørre været.

annonse
annonse

Meteorologene har sendt ut obs-varsel om stor gress- og lyngbrannfare der det er barmark på Vestlandet inntil det kommer nedbør av betydning, og oppfordret folk til å være forsiktige med åpen ild.

Også i flere kommuner i Sogn og Fjordane er det innført bålforbud, skriver Firda. Blant annet gjelder det i Førde og Askvoll.

– Det er generelt stor brannfare i hele fylket. Dem største faren er jo spredning, fordi man mister kontrollen. Vi har sett eksempler på at bål har blitt forlatt med glør som ikke er slukket. Så har det kommet et vindpust, og mer skal ikke til før det tar fyr, sier Frode Korneliussen ved Alarmsentralen til avisen.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.