Hemsedal 20050820. Hytter på fjellet. Stadig mer populært. Hyttetur. Gress på taket. Her fra leieområdet i bakken. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix Ok hytte
annonse

I fjor skaffet 30.000 nordmenn seg nytte, derav 7.000 nybygde, ifølge Prognosesenteret. Tallene har aldri vært så høye.

annonse

Ifølge NRK er det mye som tyder på at trenden vil fortsette i år. Bare den siste uka har det vært massiv pågang, og meglere på Hovden i Setesdal melder at de blant annet har solgt fem hytter på én og samme dag denne påsken.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Jeg har jobbet som megler på Hovden i 14 år og har aldri opplevd lignende. Hyttemarkedet koker, sier megler i DNB Eiendom, Eivind Bjorå, til kanalen.

Han opplyser at tre av hyttene de solgte denne uka gikk 300.000-400.000 kroner over prisantydning.

annonse
Reklame

Bjørn-Erik Øye, hytteanalytiker i Prognosesenteret, bekrefter at hyttemarkedet koker. Ifølge deres tall skaffet 30.000 nordmenn seg hytte i 2017, og 7.000 av hyttene var nybygde.

– Antallet nordmenn som kjøper hytte har aldri vært høyere. Det har vært en eksplosjon de to siste årene og vi er overrasket over at trykket holder seg så høyt, sier han.

Årsakene er mange, men Øye viser blant annet at det er de store etterkrigskullene som i dag er den største kjøpergruppen. Mange av disse skaffer seg leiligheter og lever ut naturdrømmen på hytta, ifølge hytteanalytikeren.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.