Foto: AP Photo/Manish Swarup
annonse

Macron og hans regjering bruker ikke «alle nødvendige midler i kampen mot terrortrusselen i Frankrike», svarer 58 prosent av de spurte i en måling gjennomført av meningsmålingsinstituttet Elabe.

annonse
annonse

På en liste over tiltak er det utvisning av utenlandske statsborgere oppført på Frankrikes terrorovervåkingsliste som troner øverst, med støtte fra 80 prosent av de spurte. 78 prosent mener Macron må hindre at franske jihadister returnerer fra Syria og Irak.

Dette er tiltak som det ytre høyre-partiet Nasjonal front støtter. Partiet foreslår også at terrordømte personer med dobbelt statsborgerskap blir fratatt sin franske nasjonalitet. Det er et tiltak som sju av ti av de spurte i målingen støtter.

Macrons forgjenger, sosialisten François Hollande, foreslo et slikt tiltak i sin tid, men skrinla forslaget i 2015.

annonse
annonse

Meningsmålingen ble gjennomført tirsdag og onsdag denne uken og publisert torsdag, seks dager etter det siste i rekken av terrorangrep på fransk jord.

NTB-AFP

(©NTB)

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.