Hovden 20150118. Hytteområdet nedenfor Hovdenuten i Bykle kommune. Øverst i hyttefeltet ligger de to hyttene som ble evakuert på grunn av snøras. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Rasfaren er stor langs Finnmarkskysten fredag, og i morgentimene var minst 20 veier fortsatt stengt.

E6 over Sennalandet, som de siste dagene har vekslet mellom å være stengt og kolonnekjørt, er blitt stengt på grunn av tekniske problemer, melder iFinnmark. Strekningen var ventet å åpne for fri kjøring klokken 10 fredag.

De andre veiene er stengt enten på grunn av opprydningsarbeid etter ras, rasfare, eller uvær.

annonse

Blant dem er en rekke strekninger på E69 mot Nordkapp, der det har gått 36 skred siden forrige helg. Flere mindre fjelloverganger og fylkesveier er også stengt.

I Troms er E6 Kvænangsfjellet fortsatt stengt på grunn av opprydningsarbeid etter et ras. Ytterligere sju mindre fylkesveier er også stengt på grunn av ras eller fare for ras.

Ifølge meteorologene vil det fortsatt komme snøbyger i de rasutsatte områdene i Troms og Finnmark de neste dagene. Snøskredfaren er fortsatt vurdert til faregrad 4 – stor – i store deler av de to fylkene.

– Vi har nå en situasjon der det dannes byger ute i havet utenfor Troms og Finnmark. Disse bygene kan være ganske kraftige. Lavtrykkene som forårsaker dette, er samtidig uforutsigbare, og værsituasjonen kan dermed endre seg fort, sier vakthavende meteorolog Lars Andreas Selberg ved Meteorologisk institutt til NTB.

annonse

Vinden er ventet å løye noe i løpet av fredagen og helgen, men oppholdsvær ventes først utover søndagen.

Lørdag er rasfaren oppgradert til nivå 4 også for deler av Nordland, men foreløpig er det stort sett normal framkommelighet i fylket, ifølge politiet.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon