FILE PHOTO: A Starbucks store is seen inside the Tom Bradley terminal at LAX airport in Los Angeles, California, U.S. on October 27, 2015. REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo
annonse
annonse

Det har dommer Elihu Berle i Los Angeles bestemt.

En organisasjon som jobber for utdanning og forskning på giftstoffer, saksøkte Starbucks og andre virksomheter i 2010. Organisasjonen mener selskapene har unngått å opplyse om at kaffeproduktene de selger inneholder høye nivåer av akrylamid, som er et giftig og kreftframkallende stoff.

Ettersom akrylamid er klassifisert som kreftframkallende i delstaten, må selskapene bruke advarselsetiketter på produktene, hevder organisasjonen. De viser til en lovparagraf som krever advarsler på produkter som inneholder skadelige kjemikalier.

annonse

Selskapene argumenterte med at nivået av stoffet er såpass lavt at det ikke er skadelig. Men dommeren fastslo at selskapene ikke har kunnet bevise dette, og ilegges dermed et påbud om å advare forbrukerne.

– Det er igjen og igjen blitt bevist at det er kaffe er en sunn drikk. Dette søksmålet har gjort narr av lovparagrafen, forvirret forbrukerne og ikke gjort noe for å bedre folkehelsen, sier USAs nasjonale kaffeorganisasjon (NCA).

Starbucks og 90 andre virksomheter har inntil 10. april på seg å anke avgjørelsen.

NTB-AP-Ritzau

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon