Rolv Erik Ryssdal, konsernsjef i Schibsted. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
annonse

Schibsted har lagret detaljert informasjon nettbruk tilbake til 2001, ifølge en undersøkelse gjort av Datatilsynet. Mediekonsernet sier de følger lovverket.

Datatilsynet ba om innsyn i hva som er lagret av informasjon om en testperson, som er ansatt hos dem, hos fire selskaper.

– Vi ble overveldet over mengden informasjon, sier Tobias Judin, juridisk rådgiver i Datatilsynet, til  NRK.

annonse

Resultatet er dokumentert i rapporten  «Hva vet de om deg?».

Ifølge tilsynet hadde Schibsted – som blant annet står bak Aftenposten, VG og Finn.no – lagret data om testpersonen tilbake til 2001, som er før han selv registrerte seg som bruker.

– Alt han har vært inne på, når på døgnet, hvem han har kommunisert med, hvor lenge han var inne på siden, hvor langt ned han bladde, når han bommet på tastetrykk, hvilke mobiltelefoner og PC-er som ble benyttet, og hvilke interesser han har. Alt er lagret, sier rådgiver Judin.

Personvernombud Ingvild Næss i Schibsted sier til NRK at hun føler seg trygg på at selskapet behandler dataene etter norsk og europeisk lov.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.