annonse

Palestinas FN-ambassadør Riyad Mansour sier at 17 personer, inkludert barn under 16 år, er drept i sammenstøtene med israelske soldater på Gazastripen.

De planlagte demonstrasjonene fredag var ment som fredelige protester med krav om at palestinske flyktninger og deres etterkommere må få vende tilbake til sine tidligere hjem i Israel.

Men palestinere tente på bildekk og kastet brannbomber og stein mot grensegjerdet og de israelske soldatene. Soldatene svarte med å skyte gummikuler, skarpe skudd og tåregass mot demonstrantene.

annonse

Etter at situasjonen forverret seg utover dagen, ba Kuwait om at FNs sikkerhetsråd skulle gå i hastemøte i New York fredag kveld (klokken 0.30 norsk tid).

Før møtet kalte Mansour det israelske angrepet «en voldsom massakre av vårt folk». Han ba Sikkerhetsrådet ta grep og «håndtere saken på en alvorlig måte», for å sørge for sikkerheten til den sivile befolkningen på Gazastripen.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.