Store deler av Øst-Ghouta ligger i ruiner, bildet er tatt i småbyen Harasta tidligere i uka. Foto: Danny Makki via AP / NTB scanpix

Syriske regjeringsstyrker har rykket inn i den nest siste lommen som var igjen av opprørernes tidligere bastion Øst-Ghouta, ifølge statlige medier.

annonse

Dermed er det nå bare byen Douma som fortsatt kontrolleres av opprørere i Øst-Ghouta øst for Damaskus.

1.700 opprørere og sivile forlot tettstedene Zamalka, Ein Tarma, Arbin og Jobar i 38 busser lørdag, melder president Bashar al-Assads nyhetsbyrå SANA lørdag kveld.

De skulle sendes til den opprørskontrollerte provinsen Idlib nordvest i Syria. Ifølge SANA har 38.000 krigere og sivile de siste to ukene reist fra Øst-Ghouta til Idlib. Det innebærer en av de mest omfattende interne fordrivelsene sidene konflikten brøt ut i Syria for sju år siden.

Statlig TV melder at syriske regjeringssoldater lørdag rykket inn i de fire småbyene og heiste nasjonalflagget på Arbins torg. Den syriske hæren lover videre å knuse opprørerne som fortsatt holder stand i Douma. Gruppa Jaish al-Islam inngikk forrige uke forhandlinger med Russland om å evakuere fra Douma, men samtalene brøt sammen.

annonse
annonse

Syriske regjeringsstyrker og deres russiske allierte innledet i februar en stor offensiv mot Øst-Ghouta utenfor Damaskus. Over 1.600 sivile er siden drept og titalls tusen har flyktet inn i regimekontrollerte områder, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Ulike opprørsfraksjoner har de siste ukene trukket seg ut av sine respektive områder i Øst-Ghouta, som har vært beleiret av regjeringsstyrker siden 2013.

NTB-AFP-AP
(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.