Store deler av Øst-Ghouta ligger i ruiner, bildet er tatt i småbyen Harasta tidligere i uka. Foto: Danny Makki via AP / NTB scanpix
annonse

Syriske regjeringsstyrker har rykket inn i den nest siste lommen som var igjen av opprørernes tidligere bastion Øst-Ghouta, ifølge statlige medier.

annonse
annonse

Dermed er det nå bare byen Douma som fortsatt kontrolleres av opprørere i Øst-Ghouta øst for Damaskus.

annonse

1.700 opprørere og sivile forlot tettstedene Zamalka, Ein Tarma, Arbin og Jobar i 38 busser lørdag, melder president Bashar al-Assads nyhetsbyrå SANA lørdag kveld.

De skulle sendes til den opprørskontrollerte provinsen Idlib nordvest i Syria. Ifølge SANA har 38.000 krigere og sivile de siste to ukene reist fra Øst-Ghouta til Idlib. Det innebærer en av de mest omfattende interne fordrivelsene sidene konflikten brøt ut i Syria for sju år siden.

annonse
annonse

Statlig TV melder at syriske regjeringssoldater lørdag rykket inn i de fire småbyene og heiste nasjonalflagget på Arbins torg. Den syriske hæren lover videre å knuse opprørerne som fortsatt holder stand i Douma. Gruppa Jaish al-Islam inngikk forrige uke forhandlinger med Russland om å evakuere fra Douma, men samtalene brøt sammen.

Syriske regjeringsstyrker og deres russiske allierte innledet i februar en stor offensiv mot Øst-Ghouta utenfor Damaskus. Over 1.600 sivile er siden drept og titalls tusen har flyktet inn i regimekontrollerte områder, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Ulike opprørsfraksjoner har de siste ukene trukket seg ut av sine respektive områder i Øst-Ghouta, som har vært beleiret av regjeringsstyrker siden 2013.

NTB-AFP-AP
(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.