Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
annonse

Oppdatering, 2. april, 2018: Denne artikkelen er Resetts aprilspøk for i år.

annonse
annonse

Etter hva Resett kjenner til, har Venstres nyutnevnte kulturminister Trine Skei Grande tenkt å gjøre Nasjonalgalleriet til islamsk kultursenter. Planene, som har vært holdt skjult for både Venstres samarbeidspartnere i regjeringen og offentligheten, skal ha utløst den rene opprørsstemning blant de ansatte i Kulturdepartementet.

annonse

– Jeg vil at Nasjonalgalleribygningen skal bli et islamsk kultursenter når Nasjonalgalleriet om noen år flytter til Nasjonalmuseet for kunst på Vestbanen, skal Grande ha uttalt nærmest umiddelbart etter å ha overtatt nøklene til Kulturdepartementet.

I ukene etter Venstres overtakelse av Kulturdepartementet skal Grande og hennes statssekretær Signe Maten ha jobbet intenst for å gjøre ferdig planene om det islamske kultursenteret innen 17. mai. Da skal de, ifølge Resetts kilder i Kulturdepartementet, presenteres for offentligheten av kulturministeren på en pressekonferanse i Eidsvollsbygningen. Hun skal også diskutere planen bak lukkede dører med «Muslimsk dialognettverk» den 3. april.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Grunnen til at Grande vil gjøre Nasjonalgalleriet til islamsk kultursenter skal være skepsisen i store deler av Venstre mot regjeringssamarbeidet med Fremskrittspartiet, som venstrelederen vil stagge ved å stå opp for det flerkulturelle Norge.

– Jeg skal vise alle rasistene og halvrasistene at Venstre betrakter islam som en naturlig del av Norge. Venstrefolk skal få se at det betyr noe at det nå er Venstre som styrer kulturen i dette landet, skal Grande ha uttalt i den anledning.

I Kulturdepartementet skal Grandes krav om å gjøre Nasjonalgalleribygningen til et islamsk kultursenter ha utløst hevede øyenbryn. Grunnen er at planene om å gjøre bygningen til et internasjonalt dukketeatersenter og flere andre kulturprosjekter dermed må droppes.

– Vi ansatte i Kulturdepartementet er for innvandring, islam og flerkultur, bedyrer Resetts kilder. Men nå har det gått for langt.

Resett har forsøkt å få en kommentar fra Trine Skei Grande om saken, men hun svarer ikke på våre henvendelser.

 

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.