Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Oppdatering, 2. april, 2018: Denne artikkelen er Resetts aprilspøk for i år.

Etter hva Resett kjenner til, har Venstres nyutnevnte kulturminister Trine Skei Grande tenkt å gjøre Nasjonalgalleriet til islamsk kultursenter. Planene, som har vært holdt skjult for både Venstres samarbeidspartnere i regjeringen og offentligheten, skal ha utløst den rene opprørsstemning blant de ansatte i Kulturdepartementet.

– Jeg vil at Nasjonalgalleribygningen skal bli et islamsk kultursenter når Nasjonalgalleriet om noen år flytter til Nasjonalmuseet for kunst på Vestbanen, skal Grande ha uttalt nærmest umiddelbart etter å ha overtatt nøklene til Kulturdepartementet.

annonse

I ukene etter Venstres overtakelse av Kulturdepartementet skal Grande og hennes statssekretær Signe Maten ha jobbet intenst for å gjøre ferdig planene om det islamske kultursenteret innen 17. mai. Da skal de, ifølge Resetts kilder i Kulturdepartementet, presenteres for offentligheten av kulturministeren på en pressekonferanse i Eidsvollsbygningen. Hun skal også diskutere planen bak lukkede dører med «Muslimsk dialognettverk» den 3. april.

Grunnen til at Grande vil gjøre Nasjonalgalleriet til islamsk kultursenter skal være skepsisen i store deler av Venstre mot regjeringssamarbeidet med Fremskrittspartiet, som venstrelederen vil stagge ved å stå opp for det flerkulturelle Norge.

– Jeg skal vise alle rasistene og halvrasistene at Venstre betrakter islam som en naturlig del av Norge. Venstrefolk skal få se at det betyr noe at det nå er Venstre som styrer kulturen i dette landet, skal Grande ha uttalt i den anledning.

I Kulturdepartementet skal Grandes krav om å gjøre Nasjonalgalleribygningen til et islamsk kultursenter ha utløst hevede øyenbryn. Grunnen er at planene om å gjøre bygningen til et internasjonalt dukketeatersenter og flere andre kulturprosjekter dermed må droppes.

annonse

– Vi ansatte i Kulturdepartementet er for innvandring, islam og flerkultur, bedyrer Resetts kilder. Men nå har det gått for langt.

Resett har forsøkt å få en kommentar fra Trine Skei Grande om saken, men hun svarer ikke på våre henvendelser.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon