Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting in Jerusalem, Sunday, Nov. 19, 2017. (Ronen Zvulun/Pool Photo via AP)
annonse
annonse

Israels statsminister Benjamin Netanyahu trekker avtalen med FN om å sende afrikanske asylsøkere videre til andre land i Vesten.

Mandag kunngjorde Netanyahu at Israel hadde inngått avtale med FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) om å sende 16.250 afrikanske asylsøkere som oppholder seg i Israel, videre til andre land i Vesten.

De fleste av asylsøkerne kommer fra Sudan og Eritrea og fikk tidligere i år frist til utgangen av mars med å forlate landet frivillig, eller å bli kastet i fengsel.

annonse

Ifølge israelske medier ble det inngått en avtale med Rwanda og Uganda, som mot betaling hadde gått med på å ta imot asylsøkerne.

Kortlevd avtale

Mandag kunngjorde Netanyahu at det var inngått en avtale med UNHCR om å sende rundt halvparten av asylsøkerne, 16.250, til land som Tyskland, Italia og Canada.

Senere samme dag opplyste han at avtalen inntil videre var lagt på is, og tirsdag morgen kunngjorde han at han hadde trukket hele avtalen.

annonse

Bakgrunnen var massiv kritikk fra høyresiden i Israel, ettersom avtalen med UNHCR innebar at et tilsvarende antall asylsøkere som skulle sendes til vestlige land, skulle få midlertidig opphold i Israel.

Infiltratører

– Jeg lyttet oppmerksomt til de mange kommentarene til avtalen. Som et resultat av det, og etter å ha revurdert fordeler og ulemper, besluttet jeg å slå en strek over avtalen, sier Netanyahu.

– Til tross for juridiske og internasjonale restriksjoner, som blir stadig vanskeligere, vil vi jobbe besluttsomt videre med alle mulige løsninger for å fjerne infiltratører. VI vil også søke andre mulige løsninger, sier Netanyahu.

NTB-AFP-DPA
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon