Evakueringen av den siste store opprørsgruppen i Øst-Ghouta utenfor Damaskus har begynt, melder syriske statlige medier.
Ifølge det syriske, statskontrollerte nyhetsbyrået SANA er det sendt over 50 busser til byen Douma, men mandag formiddag hadde kun tre eller fire busser begynt å kjøre nordover.
De var på vei til Jarablus, en by i Nord-Syria som er kontrollert av opprørere og tyrkiske regjeringssoldater.
Douma ligger rett øst for Damaskus og er den største byen i Øst-Ghouta. Dagen før kunngjorde Russland at opprørsgruppen Jaish al-Islam, som har kontrollert byen i lang tid, hadde gått med på en evakueringsavtale.
Jaish al-Islam har foreløpig verken bekreftet eller kommentert opplysningene. Samtidig blir det meldt at opprørerne er splittet i ulike fraksjoner og at noen fortsatt nekter å forlate stillingene sine.
Øst-Ghouta har helt siden begynnelsen av krigen i 2011 vært en av de viktigste bastionene til syrere som har forsøkt å styrte president Bashar al-Assad.
Det er nå seks uker siden regimevennlige styrker med støtte fra Russland innledet sluttoffensiven mot området. Minst 1.600 sivile skal ha blitt drept siden 18. februar, og de voldsomme angrepene har også lagt boligområder i grus.
Først når opprørerne har forlatt Douma, vil regjeringslojale styrker kunne sies å ha full kontroll over området.
De siste dagene har det blitt meldt at regimet kontrollerer 95 prosent av området, som før krigen forsynte hovedstaden Damaskus med jordbruksprodukter.
At området er tømt for opprørere innebærer også at det ikke lenger kan brukes av opprørere til å angripe mål i Damaskus.
For bare to uker siden avviste opprørere i Øst-Ghouta at de ville gå med på en evakuering. Årsaken er at de opplever evakuering som tvangsflytting som innebærer at de må flytte for godt fra et område der mange av dem er født og oppvokst.
(©NTB)