Illustrasjonsfoto: AP Photo/Matt Rourke, File
annonse

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) er et tysk statsfinansiert føderalt selskap. Israelske media har avslørt at ansatte i selskapet har postet mange hatposter på Facebook. Blant dem som har postet hatefulle angrep på Israel og jøder, er flere prosjektledere, skriver Bild.

annonse

Blant postene er sammenlikninger mellom Israel og nazi-Tyskland og avbildning av en swastika i et israelsk flagg. I tillegg gis det støtte til sterkt israelskfiendtlige boikottbevegelser. En prosjektleder er selv medlem av en boikott Israel-gruppe i Bonn, skriver den tyske avisen.

annonse

Til Bild forklarer GIZs hovedkontor at de ikke hadde kjennskap til dette, og at de nå vil snakke med samtlige ansatte og, om nødvendig, trekke «arbeidsrettslige konsekvenser». «Vi tolererer ikke antisemittiske påstander, det er et brudd på integritetsadferd. Dette inkluderer også private uttalelser, hvis det er i forhold til arbeidsgiveren,» fortsetter GIZs representant.

En ansatt som nylig ble avskjediget, og som jobbet på organisasjonens kontor i Jordan, mener hun ble avskjediget på grunn av en positiv holdning til Israel. Da hun konfronterte sin kontorleder med anti-israelske innlegg fra andre ansatte, ble hun avskåret: «Man ville heller ikke vite nøyaktig hva de lokale ansatte tenkte om Israel,» sier hun.

Forbundsdepartementet for økonomisk samarbeid og utvikling (BMZ) er GIZs viktigste sponsor. For 2017 alene har det statlige departementet gitt 111,7 millioner euro for Jordan, som vil bli implementert gjennom den statlige utviklings- og smarbeidsorganisasjonen Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.