Illustrasjonsfoto: AP Photo/Matt Rourke, File
Del

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) er et tysk statsfinansiert føderalt selskap. Israelske media har avslørt at ansatte i selskapet har postet mange hatposter på Facebook. Blant dem som har postet hatefulle angrep på Israel og jøder, er flere prosjektledere, skriver Bild.

Blant postene er sammenlikninger mellom Israel og nazi-Tyskland og avbildning av en swastika i et israelsk flagg. I tillegg gis det støtte til sterkt israelskfiendtlige boikottbevegelser. En prosjektleder er selv medlem av en boikott Israel-gruppe i Bonn, skriver den tyske avisen.

Til Bild forklarer GIZs hovedkontor at de ikke hadde kjennskap til dette, og at de nå vil snakke med samtlige ansatte og, om nødvendig, trekke «arbeidsrettslige konsekvenser». «Vi tolererer ikke antisemittiske påstander, det er et brudd på integritetsadferd. Dette inkluderer også private uttalelser, hvis det er i forhold til arbeidsgiveren,» fortsetter GIZs representant.

En ansatt som nylig ble avskjediget, og som jobbet på organisasjonens kontor i Jordan, mener hun ble avskjediget på grunn av en positiv holdning til Israel. Da hun konfronterte sin kontorleder med anti-israelske innlegg fra andre ansatte, ble hun avskåret: «Man ville heller ikke vite nøyaktig hva de lokale ansatte tenkte om Israel,» sier hun.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Forbundsdepartementet for økonomisk samarbeid og utvikling (BMZ) er GIZs viktigste sponsor. For 2017 alene har det statlige departementet gitt 111,7 millioner euro for Jordan, som vil bli implementert gjennom den statlige utviklings- og smarbeidsorganisasjonen Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit.


Del