Helge Lurås er redaktør for nettstedet Resett.no. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

I en anonym lederartikkel 29. mars oppfordrer Bergensavisen til at den «Den politiske «kulturkrigen» som herjer landet må ta slutt.»

Avisen tar utgangspunkt i den mye omtalte Dagsnytt 18 debatten mellom Hans Rustad, Helge Lurås, Eivind Trædal og Rune Berglund Steen. Det endte med «brøling og raseri,» skriver de. «På den ene siden satt «redaktør» Helge Lurås i det innvandringskritiske nettstedet Resett, og stønnet av sin motdebattant, Miljøpartiets Eivind Trædal. Med forakt i stemmen lurte han på om programmet var et sirkus.»

Bergensavisen bekymrer seg for at «frontene blir mer uforsonlige og den politiske samtalen føres av ytterkantene i det politiske spekteret.» Meningsmotstandere er enten «ond eller idiot. (…) Det ligner en krig,» heter det.

annonse

I lederartikkelen hevdes det at det er de «ekstreme og uforsonlige meningene» som har best vekstvilkår.

«I USA sitter en uberegnelig milliardær mest kjent fra fjernsynet som president og truer verden med handelskrig. I Russland sitter en minst like uberegnelig Putin, sist kjent som hovedmistenkt for drapsforsøk i England, med nervegift som ingrediens. Det er ikke nå vi trenger indre splid og kompromissløs retorikk i lille Norge,» lyder påskebudskapet.

«Redaktøren» kommenterer

annonse

Helge Lurås sier til Resett at Bergensavisen selv bidrar til et polarisert debattklima gjennom sine karakteristikker av andre som «ytterkantene» og med subjektive bedømmelser av at andre har «ekstreme og uforsonlige meninger».

– Ikke et eneste sted griper Bergensavisen tak i hva jeg har sagt eller skrevet om noe tema. Og jeg har skrevet kommentarer flere ganger i uken siden Resett ble lansert, sier Lurås.

Han mener dette vitner om en fullstendig mangel på journalistisk nysgjerrighet.

– De er kun ute etter å diskreditere folk, slik at de slipper å forholde seg til argumenter. Bruken av redaktørtittelen om meg i hermetegn er en god illustrasjon på det.

De siste trafikktallene fra Traffic Estimate viser at Resett har like mange unike besøkende som Bergensavisen hver måned, om lag 560 000.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon