FILE- This March 20, 2018, file photo shows the Spotify app on an iPad in Baltimore. On Tuesday, April 3. music-streaming pioneer Spotify plans an initial public offering of stock. (AP Photo/Patrick Semansky, File)
annonse
annonse

Musikkstrømmetjenesten Spotify var verdsatt til 26,5 milliarder dollar, eller om lag 215 milliarder kroner, da Wall Street stengte tirsdag.

Forventningen har vært stor til hvor mye Spotify-aksjen ville verdsettes for, og svaret fikk investorene da den svenske strømmetjenesten ble notert på New York-børsen tirsdag.

Ved åpningstid var aksjekursen på 166 dollar, noe som ga selskapet en verdi på 29,5 milliarder dollar. Det er om lag 6 milliarder dollar mer enn hva som var ventet på forhånd.

annonse

Det svenske selskapet opplevde en gradvis nedgang tirsdag ettermiddag, og ved stengetid var aksjekursen på 149,01 dollar. Det betyr at selskapet har en markedsverdi som kan sammenlignes med M&T Bank og General Mills, skriver New York Times.

Men Spotify kommer ikke til å skrive ut nye aksjer, noe som betyr at grunnleggerne og de nåværende eierne beholder kontrollen over selskapet.

– Spotify øker ikke kapitalen, og våre aksjeeiere og ansatte har kunnet kjøpe og selge aksjer i selskapet i årevis, skriver en av Spotifys grunnleggere og eiere, svenske Daniel Ek, i et blogginnlegg før børsåpning tirsdag.

annonse

Han begrunner børsnoteringen med at selskapet nå ønsker å innta en «større scene», men uten at det skal endre «hvem vi er, hva vi driver med og hvordan vi opererer».

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon