Flå 20141026. En brunbjørn fotografert Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det ble registrert 125 brunbjørner i Norge ved hjelp av DNA-analyser i fjor. Det er det samme antallet som året før.

I alle de siste tre årene er det registrert under 130 brunbjørner i Norge ved hjelp av DNA-analyser, viser ferske tall fra Rovdata. Antallet brunbjørner har imidlertid falt markant fra toppåret i 2010 da det ble registrert så mange som 166 dyr.

– Vi påviste 125 ulike bjørner i landet i fjor, hvorav 55 hunnbjørner og 70 hannbjørner. Dette er, som i fjor, det laveste antall bjørner som er registrert i Norge siden registreringene startet opp i 2009, sier Rovdatas leder Jonas Kindberg.

48 av bjørnene lever i Hedmark, mens 37 lever i Finnmark og 29 i området som tidligere var Nord-Trøndelag fylke. Med sju ungekull i 2017 er bestanden fortsatt godt under Stortingets bestandsmål på 13 årlige ungekull.

Totalt ble det samlet inn 1.034 prøver fra bjørn i fjor, hvorav 776 var skitprøver, 249 prøver av hår og 9 vevsprøver fra døde bjørner.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]