Foto: AP Photo/Noah Berger, File
annonse

– For EU-kommisjonen er den uautoriserte tilgangen og videre misbruk av personlig informasjon tilhørende Facebook-brukere uakseptabel, sa Christian Wigand, talsperson for kommisjonen torsdag.

annonse

Ifølge Wigand jobbes det med å få til et møte mellom høytstående personer i Facebook og EU i løpet av de neste dagene.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Det skjer etter at EUs justiskommissær Vera Jourova i forrige uke sendte et brev til Facebook der hun ba om svar på flere spørsmål om skandalen. Facebook har i etterkant tatt kontakt med EU og har ifølge Wigand vært samarbeidsvillige.

Onsdag innrømte Facebook at informasjonen til 87 millioner brukere hadde blitt delt med analyseselskapet Cambridge Analytica (CA). 1 million brukere i Storbritannia og opp mot 310.000 brukere i Tyskland er blant disse. I Norge har informasjon fra potensielt 37.000 brukere blitt hentet ut uten samtykke, og Forbrukerrådet har bedt Datatilsynet undersøke om Facebook har brutt europeiske personvernlover. De krever også at tilsynet får oversikt over nordmenn som er berørt.

annonse
Reklame

I forrige måned ble det kjent at CA hadde samlet inn personopplysninger fra 50 millioner Facebook-brukere og solgt analyser av materialet til blant andre Donald Trumps valgkampstab.

Tirsdag 10. april skal Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg møte til en høring i Senatet i USA for å svare for seg om skandalen. Det britiske parlamentet og EU-parlamentet har også bedt Zuckerberg stille til høring, men har ikke fått positivt svar.

NTB-DPA

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.