Andreas Stjernen of Norway competes during the FIS Ski Jumping World Cup Men's Flying Hill Individual competition in Planica on March 25, 2018. / AFP PHOTO / Jure Makovec

Landslagssjef Alexander Stöckl ber Andreas Stjernen «ta et klokt valg». Det er uklart om Sprova-hopperen blir med videre.

annonse

En beslutning er trolig noen uker unna. Stjernen tok i vinter sin første seier i verdenscupen. Det ble også laggull i OL og skiflygings-VM. Og Stjernen sikret seg sammenlagtseieren i skiflygingscupen og ble nummer tre i Raw Air.

– Jeg har ikke bestemt meg enda, nei. Jeg går nå rundt og tenker litt. Det er litt nært sesongslutt, så blir vel ikke noen beslutningen før nærmere mai, sier Stjernen til NTB.

29-åringen vet ikke om han orker å gå løs på enda en sesong i verdenscupsirkuset. I fjor ble trønderen pappa for første gang.

– Jeg har aldri prøvd å påvirke en utøver hit eller tid, utøveren må ta sine valg og selv vite hvilke konsekvenser det har. Vi blir selvfølgelig veldig glade dersom han fortsetter, men jeg respekter beslutningen Andreas tar uansett utfall, sier hopptrener Stöckl til NTB.

Landslagssjefen ser for seg flere roller i Hopp-Norge for Stjernen, dersom beslutningen blir å legge opp etter OL-sesongen.

– Det gjenstår å se om han er villig til å bli en del av hoppsporten i en eller annen form. Han har begynt på trenerutdanning, noe som er spennende. Jeg håper vi uansett kan få han til å bli en del av hoppsporten livet ut, sier Stöckl.

I starten av mai tar Stöckl ut A-landslaget for kommende sesong. Innen den tid må Stjernen ha tatt en beslutning.

– Første landslagssamling i VM-sesongen blir tidlig i mai, sier Stöckl.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.