Andreas Stjernen of Norway competes during the FIS Ski Jumping World Cup Men's Flying Hill Individual competition in Planica on March 25, 2018. / AFP PHOTO / Jure Makovec
annonse
annonse

Landslagssjef Alexander Stöckl ber Andreas Stjernen «ta et klokt valg». Det er uklart om Sprova-hopperen blir med videre.

En beslutning er trolig noen uker unna. Stjernen tok i vinter sin første seier i verdenscupen. Det ble også laggull i OL og skiflygings-VM. Og Stjernen sikret seg sammenlagtseieren i skiflygingscupen og ble nummer tre i Raw Air.

– Jeg har ikke bestemt meg enda, nei. Jeg går nå rundt og tenker litt. Det er litt nært sesongslutt, så blir vel ikke noen beslutningen før nærmere mai, sier Stjernen til NTB.

annonse

29-åringen vet ikke om han orker å gå løs på enda en sesong i verdenscupsirkuset. I fjor ble trønderen pappa for første gang.

– Jeg har aldri prøvd å påvirke en utøver hit eller tid, utøveren må ta sine valg og selv vite hvilke konsekvenser det har. Vi blir selvfølgelig veldig glade dersom han fortsetter, men jeg respekter beslutningen Andreas tar uansett utfall, sier hopptrener Stöckl til NTB.

Landslagssjefen ser for seg flere roller i Hopp-Norge for Stjernen, dersom beslutningen blir å legge opp etter OL-sesongen.

annonse

– Det gjenstår å se om han er villig til å bli en del av hoppsporten i en eller annen form. Han har begynt på trenerutdanning, noe som er spennende. Jeg håper vi uansett kan få han til å bli en del av hoppsporten livet ut, sier Stöckl.

I starten av mai tar Stöckl ut A-landslaget for kommende sesong. Innen den tid må Stjernen ha tatt en beslutning.

– Første landslagssamling i VM-sesongen blir tidlig i mai, sier Stöckl.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon