A picture taken on January 18, 2015 shows the words 'Police, Je suis Charlie' ('Police, I am Charlie') written on the sidewalk at the Place de la Republique, in Paris. The chief editor of Charlie Hebdo has defended the satirical magazine's controversial depictions of the Muslim Prophet Mohammed, saying the cartoons safeguard freedom of religion. His comments were broadcast as five people were killed and churches set on fire in Niger on January 17 in fresh protests against the French weekly's Mohammed cover -- Charlie Hebdo's defiant riposte after two Islamist gunmen shot dead 12 people at the magazine in Paris. AFP PHOTO / JOEL SAGET
Del saken
 • 429
 •  
 •  
 •  
 •  

Det er med beklagelse vi melder at karikaturtegninger av en viss «profet» er blitt slettet fra Resetts kommentarfelt. Slettingen skyldes i hovedsak frykt for sikkerheten til de ansatte. Vi kan ikke ignorere tidligere hendelser i europeiske land.

Et annet poeng er at noen kan bli støtt, og at motstandere av Resett vil beskylde oss for å polarisere debatten. De facto eksisterer det igjen blasfemilover på norsk jord, med strenge straffer.

Vi håper med tid og stunder at norsk offentlighet enten kan romme slike karikaturtegninger eller enda bedre: at man unnlater å publisere dem av medynk snarere enn av frykt.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 429
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]