A picture taken on January 18, 2015 shows the words 'Police, Je suis Charlie' ('Police, I am Charlie') written on the sidewalk at the Place de la Republique, in Paris. The chief editor of Charlie Hebdo has defended the satirical magazine's controversial depictions of the Muslim Prophet Mohammed, saying the cartoons safeguard freedom of religion. His comments were broadcast as five people were killed and churches set on fire in Niger on January 17 in fresh protests against the French weekly's Mohammed cover -- Charlie Hebdo's defiant riposte after two Islamist gunmen shot dead 12 people at the magazine in Paris. AFP PHOTO / JOEL SAGET

Det er med beklagelse vi melder at karikaturtegninger av en viss «profet» er blitt slettet fra Resetts kommentarfelt. Slettingen skyldes i hovedsak frykt for sikkerheten til de ansatte. Vi kan ikke ignorere tidligere hendelser i europeiske land.

annonse

Et annet poeng er at noen kan bli støtt, og at motstandere av Resett vil beskylde oss for å polarisere debatten. De facto eksisterer det igjen blasfemilover på norsk jord, med strenge straffer.

Vi håper med tid og stunder at norsk offentlighet enten kan romme slike karikaturtegninger eller enda bedre: at man unnlater å publisere dem av medynk snarere enn av frykt.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.