A picture taken on January 18, 2015 shows the words 'Police, Je suis Charlie' ('Police, I am Charlie') written on the sidewalk at the Place de la Republique, in Paris. The chief editor of Charlie Hebdo has defended the satirical magazine's controversial depictions of the Muslim Prophet Mohammed, saying the cartoons safeguard freedom of religion. His comments were broadcast as five people were killed and churches set on fire in Niger on January 17 in fresh protests against the French weekly's Mohammed cover -- Charlie Hebdo's defiant riposte after two Islamist gunmen shot dead 12 people at the magazine in Paris. AFP PHOTO / JOEL SAGET
annonse
annonse

Det er med beklagelse vi melder at karikaturtegninger av en viss «profet» er blitt slettet fra Resetts kommentarfelt. Slettingen skyldes i hovedsak frykt for sikkerheten til de ansatte. Vi kan ikke ignorere tidligere hendelser i europeiske land.

Et annet poeng er at noen kan bli støtt, og at motstandere av Resett vil beskylde oss for å polarisere debatten. De facto eksisterer det igjen blasfemilover på norsk jord, med strenge straffer.

Vi håper med tid og stunder at norsk offentlighet enten kan romme slike karikaturtegninger eller enda bedre: at man unnlater å publisere dem av medynk snarere enn av frykt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon