TRONDHEIM 20170306. Det mosaiske trossamfunn i Trondheim. Er en fellesbenevnelse for det jødiske samfunn i Norge. På bildet glassrutene inne i synagogen. Davidstjerne. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 • 213
 •  
 •  
 •  
 •  

Etter en rekke antisemittiske hendelser i det tyske skolevesenet sier det tyske politiforbundet (DPoIG) at det må sterkere lut til for å få bukt med problemene. De ønsker at barnevernstjenestene skal kunne ta barn fra familier som påviselig oppdrar sine barn til å bli jødehatere. Dette rapporterer Frankfurter Allgemeine Zeitung.

– Dersom barn blir utdannet til antisemitter, må en ikke sky unna å ta barna fra sine familier, sier formann i DPoIG, Rainer Wendt.

Wendt tar godt i mot forslag fra Volker Kauder, som er parlamentarisk leder for regjeringspartiet CDU, om et nasjonalt omfattende register over antisemittiske hendelser i skolen.

– Dessverre har mange rektorer så langt reagert med mottoet “ved min skole skjer ikke slike ting”. Så langt har mye av antisemittismen som er kommet fra muslimer ikke blitt registrert, sier Wendt.

Han ønsker dessuten en korreksjon i hvordan disse hendelsene registreres i statistikken.

– Dersom for eksempel jødiske institusjoner blir svertet eller skadet og gjerningsmennene er ukjente, antar statistikken et høyreekstremt motiv automatisk, sier han.

Drøftingen av nye tiltak kommer etter heftig debatt om muslimsk antisemitisme i Tyskland, etter at en jødisk elev i andreklasse ved en skole i Berlin ble utsatt for vold og mobbing fra eldre muslimske elever.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 213
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]