The undated photo provided by the German aerospace center (DLR) shows engineer Paul Zabel with fresh salad he harvested in the EDEN-ISS greenhouse at the Neumeyer-Station III on Antarctica. The project without soil but with a closed water cycle, optimized lightning and carbon dioxide levels is a test to become part of the nutrition for astronauts in future moon or Mars missions. (DLR via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3,6 kilogram salat, 18 agurker og 70 reddiker er innhøstet av tyske forskere i Antarktis. Forskerne har dyrket grønnsakene i et høyteknologisk drivhus.

Grønnsakene må klare seg uten jord, sollys eller plantevernmidler, og er i stedet avhengige av næringsstoffer som sprayes på røttene ved hjelp av en datamaskin. Det tyske romfartssenteret DLR leder prosjektet, og uttalte torsdag at de i mai håper å høste inn mellom fire og fem kilogram frukt og grønnsaker hver uke.

NASA har tidligere klart å dyrke grønnsaker om bord på Den internasjonale romstasjonen (ISS), men Daniel Schubert i DLR sier at de med prosjektet i Antarktis tar sikte på å produsere et bredere spekter av grønnsaker som en dag kan dyrkes fram på Mars eller på månen.

NTB-DPA-AP

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]