Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Unge som vurderer å utdanne seg til læreryrket, bør merke seg den ferske ordningen for gjeldslette. Den kan krympe studielånet med mer enn 100.000 kroner.

Siste frist for å søke høyere utdanning gjennom Samordna opptak utløper 15. april.

– Jeg er opptatt av at folk skal utdanne seg til jobb, ikke arbeidsledighet, og lærere vil vi trenge mange av i årene framover, sier lederen av utdanningskomiteen på Stortinget, Frps Roy Steffensen.

annonse

– Å være lærer er et av samfunnets viktigste yrker, hvor man skal motivere barn, pirre nysgjerrigheten og bli med på å forme framtiden, tilføyer han overfor NTB.

Ordningen som åpner for at deler av studielånet kan bli slettet, så dagens lys i fjor høst. Den innebærer at studenter som fullfører grunnskolelærerutdanning på 1. til 7. trinn kan få slettet 106.000 kroner av studielånet. Betingelsen er at man fullfører på normert tid og jobber som lærer i minst tre av de påfølgende seks årene.

Også andre lærerstudenter vil kunne ha krav på gjeldslette samt at de kan kombinere denne med ytterligere 55.000 kroner i gjeldslette dersom man jobber som lærer i Nord-Norge i minst tre av de seks første årene etter fullført utdanning.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon