United States Treasury Secretary Steven T. Mnuchin prepares for a joint press conference at La Moneda presidential palace in Santiago, Chile, Wednesday, March 21, 2018. (AP Photo/Esteban Felix)
annonse
annonse

Finansdepartementet i Washington innfører sanksjoner mot sju russiske oligarker, tolv selskaper som de kontrollerer og 17 høytstående russiske embetsfolk.

Oligarkene omtales av høytstående tjenestefolk i Washington som rike forretningsmenn som tilhører president Vladimir Putins «indre sirkel».

Aluminiumsmagnaten Oleg Deripaska, som omtales som en aktør som handler på vegne av den russiske regjeringen, samt Alexej Miller, som leder det statlige energiselskapet Gazprom, er blant de sju russerne som blir rammet av sanksjonene. Et statlig eid russisk selskap som driver med handel, samt en russisk bank som eies av samme selskap, omfattes også av sanksjonene.

annonse

– Den russiske regjeringen handler med uforholdsmessig favør overfor oligarker og elitefolk i regjeringsapparatet, sier finansminister Steven Mnuchin.

Han anklager Moskva for å blande seg inn i «en rekke ondskapsfulle handlinger rundt omkring i verden, inkludert den fortsatte okkupasjonen av Krim og tilskynding til vold i Øst-Ukraina».

I tillegg forsyner Russland Syrias president Bashar al-Assad med «materiell og våpen slik at de kan bombe sine egne sivile, de forsøker å velte vestlige demokratier, og står bak ondskapsfulle nettangrep», sier Mnuchin.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon