Bundestagpresident Wolfgang Schäuble. Foto: AFP PHOTO / SAUL LOEB

Igjen og igjen blir jøder angrepet, midt i Tyskland, midt i Europa, skriver den tyske avisen Bild. Bundestagpresident Wolfgang Schäuble (75, CDU) har nå advart mot en økning i antisemittisme blant innvandrere. «Hat mot jøder er faktisk ikke et spesielt muslimsk problem», sier Schäuble. «Men nå blir det sterkere igjen gjennom innvandring og hatet til Israel drevet av radikale krefter i den islamske verden.»

annonse

«Det er en økende bekymring for at radikale muslimer i Europa er matet med anti-sionisme og sprer irrasjonelt hat mot jøder,» sier Bundestagpresidenten.  «Dette skjer spesielt i Frankrike, men også i Tyskland.».

I islamdebatten har CDU-politikeren imidlertid en klar oppfatning, som står i motsetning til Horst Seehofer. Den tidligere CSUs statsminister og nåværende forbundsminister for innenrikssaker har tidligere sagt at islam ikke tilhører Tyskland. Schäuble er uenig: «Vi kan ikke stoppe historiens historie. Alle må håndtere det faktum at islam er blitt en del av vårt land, » mener han, men legger til:

«Muslimene må gjøre det klart for seg selv, at de bor i et land som ikke er påvirket av muslimske tradisjoner, og resten av befolkningen må akseptere at det er en økende andel muslimer i Tyskland.»

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.