Bundestagpresident Wolfgang Schäuble. Foto: AFP PHOTO / SAUL LOEB
Del saken
  •  
  •  
  •  

Igjen og igjen blir jøder angrepet, midt i Tyskland, midt i Europa, skriver den tyske avisen Bild. Bundestagpresident Wolfgang Schäuble (75, CDU) har nå advart mot en økning i antisemittisme blant innvandrere. «Hat mot jøder er faktisk ikke et spesielt muslimsk problem», sier Schäuble. “Men nå blir det sterkere igjen gjennom innvandring og hatet til Israel drevet av radikale krefter i den islamske verden.”

“Det er en økende bekymring for at radikale muslimer i Europa er matet med anti-sionisme og sprer irrasjonelt hat mot jøder,” sier Bundestagpresidenten.  “Dette skjer spesielt i Frankrike, men også i Tyskland.”.

I islamdebatten har CDU-politikeren imidlertid en klar oppfatning, som står i motsetning til Horst Seehofer. Den tidligere CSUs statsminister og nåværende forbundsminister for innenrikssaker har tidligere sagt at islam ikke tilhører Tyskland. Schäuble er uenig: “Vi kan ikke stoppe historiens historie. Alle må håndtere det faktum at islam er blitt en del av vårt land, ” mener han, men legger til:

«Muslimene må gjøre det klart for seg selv, at de bor i et land som ikke er påvirket av muslimske tradisjoner, og resten av befolkningen må akseptere at det er en økende andel muslimer i Tyskland.”

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]