annonse
annonse

Kulturminister Trine Skei Grande sier det vil gå enda lenger tid før TV 2s avtale om kommersiell allmennkringkasting er i mål.

– Vi har behov for å gå inn i tallene skikkelig, så dette kommer til å ta litt tid. Stortinget har vært utålmodig, men vi må be om forståelse for at dette må gjøres skikkelig, sier kulturministeren til Dagens Næringsliv.

TV 2 var eneste søker da Kulturdepartementet lyste ut avtale om kommersiell allmennkringkasting i 2017. Et sentralt krav er at majoriteten av redaksjonelle beslutninger skal tas i en hovedredaksjon minst 10 mil fra Oslo. Kontrakten skulle egentlig være klar i desember.

annonse

Etter press offentliggjorde TV 2 til Kulturdepartementet hvor mange ansatte kanalen har i Oslo og Bergen på nyhetsområdet og i hovedkanalen.

– Det har tatt litt tid å få de svarene fra TV 2, og nå må vi gå skikkelig til bunns i tallene vi har fått, sier Grande.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes sier han er overrasket over de nye signalene fra Kulturdepartementet.

annonse

– Vi vet jo ikke hva kulturministeren legger i «litt tid». Vi leverte en søknad i september i fjor. Dersom prosessen utsettes i flere måneder, skaper det usikkerhet i og for TV 2, og det vil være uheldig, sier Sandnes.

Avtalen kan utløse inntil 135 millioner kroner i årlig statsstøtte i fem år.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon