Boris Johnson. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

I en uttalelse fra den russiske ambassaden lørdag heter det at møtene med det britiske utenriksdepartementet så langt har vært «fullstendig utilfredsstillende». Videre heter det at de mener det er «på høy tid» at ambassadør Alexander Jakovenko og Boris Johnson møtes personlig for å diskutere etterforskningen av giftangrepet i Salisbury.

Utenriksdepartementet har så langt kun sagt at de vil svare på forespørselen «når tiden er inne».

annonse

Den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Yulia ble funnet bevisstløse 4. mars på en benk i den engelske byen Salisbury etter å ha blitt forgiftet av en nervegift. Begges tilstand beskrives nå som stabil, ifølge legene.

Storbritannia har slått fast at det var nervegiften Novitsjok som ble brukt, og anklaget russiske myndigheter for å stå bak. Russland har nektet for dette, og saken har ført til diplomatisk krise mellom russerne og store deler av Vesten.

NTB-AP

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon