Facebook CEO Mark Zuckerberg is seen on stage during a town hall at Facebook's headquarters in Menlo Park, California September 27, 2015. Picture taken February 27, 2015. REUTERS/Stephen Lam/File Photo
annonse

Zuckerberg sier Facebook har avdekket rundt 470 brukere og Facebook-sider tilknyttet St. Petersburg-baserte internett Research Agency (IRA).

annonse
annonse

Firmaet, som i forrige måned ble rammet av sanksjoner fra USAs regjering, er anklaget for å ha blandet seg inn i det amerikanske valget i 2016. Ifølge Zuckerberg kan dets innhold på sosiale medier ha nådd 146 millioner mennesker.

annonse

Det antallet inkluderer 126 millioner Facebook-brukere, samt rundt 20 millioner personer som «trolig mottok informasjon» på Instagram.

Uttalelsen fra Facebook-gründeren stammer fra hans planlagte forklaring under tirsdagens høring i Kongressen. I forklaringen erkjenner Facebook-sjefen at han og selskapet har gjort store feil, blant annet i forbindelse med analyseselskapet Cambridge Analytica.

annonse
annonse

I forrige måned ble det kjent at Cambridge Analytica hadde samlet inn personopplysninger fra flere millioner Facebook-brukere og solgt analyser av materialet. Blant kjøperne var president Donald Trumps valgkampstab.

– Vi anså ikke vårt eget ansvarsområde som bredt nok, og det var en stor feil. Det var min feil, og jeg er lei meg for det, skriver Mark Zuckerberg.

NTB-AP

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.