Stavanger 20180315. Statoil bytter navn til Equinor. Konsernsjef Eldar Sætre presenterer det nye navnet på allmennmøte i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse
annonse

Statoils navnebytte til Equinor bør utsettes til Stortinget har drøftet saken, mener Ap og Sp.

Marit Arnstad (Sp) og Espen Barth Eide (Ap) legger tirsdag fram forslag i Stortinget om at spørsmålet om et navnebytte for Statoil bør utsettes inntil «saken er redegjort for og drøftet i Stortinget», skriver Aftenposten.

De to mener dette er en sak for eierne, ikke noe styret og departementet kan avgjøre alene. Staten eier 67 prosent av aksjene i Statoil.

annonse

Marit Arnstad sier at hun Sp ikke har tatt stilling til om de vil si nei til navnebyttet.

– Poenget er at det ikke bør fattes noen endelig beslutning i Statoils generalforsamling om et navnebytte før statsråden har drøftet dette spørsmålet med Stortinget, sier hun.

Olje- og energiminister Terje Søviknes kommenterer forslaget slik:

annonse

– Departementet har mottatt forespørsel om redegjørelse av dette spørsmålet tidligere. Jeg stiller meg selvsagt åpen for redegjørelser om dette også fremover.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon