Foto: Christofer Owe/Resett
annonse
annonse

Masseinnvandringen og islams frammarsj i Europa er skjebnespørsmål for hele vårt kontinent. Her gjør nettstedene Resett, Document og Rights en utmerket, livsviktig jobb med små ressurser. Rights har valgt å konsentrere hele sin innsats til dette kjernetemaet, for øvrig med gode resultater.

De to øvrige har ambisjoner om en breiere dekning av hva som foregår i verden. Globalistenes systematiske angrep på nasjonalstaten og demokratiet er altomfattende og sofistikerte. Hele bildet bør fram. Både Document og Resett markerte seg mot EUs energibyrå ACER, og begge er skeptiske til EØS. Regner med det samme når EUs arbeidsmarkedsbyrå nå skal etableres.

En mer systematisk opposisjon er krevende, både økonomisk og intellektuelt. NTB-telegrammer kan være nyttig nødløsning som ren nyhetsformidling, men NTB leverer også selve grunnlaget for det politisk korrekte samfunns- og virkelighetsbildet som vi er blitt så inderlig lei av i de fallerte gammelmediene.

annonse

Både Resett og Document kjører åpne kommentarfelt. Det er bra. Resetts Debatt-spalte redigeres liberalt og gir plass til mange ulike innfallsvinkler og synspunkter. Det er også bra. Mitt inntrykk er at Resett stort sett stiller seg noe åpnere til kritikk av en del tradisjonelle høyrestandpunkter, også i utenrikspolitikken.

Et alternativt nettsted bør utvide meningskorridoren, ikke innskrenke den. Men dette stiller også krav til artiklene, analysene og kommentarene fra redaksjonens medarbeidere. Tanken slo meg da jeg i går leste Hans Rustads artikkel om det angivelige gassangrepet i syriske Douma.

Rustad stiller seg her kort og godt bak vestlig propaganda. Den vil ha oss til å tro at den folkevalgte presidenten al-Assad, som er i ferd med å vinne krigen mot islamistene med konvensjonelle militære midler, skulle risikere nakken ved å utfordre den vestlige verden med et totalt umotivert, bestialsk gassangrep mot sivile. Ikke spesielt alternativt, og den godeste Rustad filleristes da også vel fortjent i kommentarfeltet.

annonse

På samme måte har Document stilt seg ukritisk bak den absurde Skripal-historien, enda et eksempel på at den britiske regjering nærmer seg patologien. Putin er ikke bare en irrasjonell idiot som legger seg ut med vesten for ingenting. Han greier ikke en gang å gjøre jobben ved hjelp av verdens farligste nervegift. Og dette skal vi tro på? Både far og datter, som ifølge MSM var så godt som døde, er allerede på bedringens vei, og er planlagt stuet unna med hemmelig identitet i USA.

Selvsagt har vi steigan.no som god alt-venstre, og som i langt større grad fyller rollen som utenrikspolitisk opposisjon. Men det er plass til flere. Det er fortsatt mye trangere i den politisk korrekte sandkassen, der altfor mange synes å trives så altfor bra.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon