Det er nå registrert rekordmange jegere i Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
  • 2
  •  
  •  

Ved utgangen av jaktåret 2017–2018 var over 500.000 nordmenn oppført i Jegerregisteret. Andelen kvinnelige jegere fortsetter å øke.

Totalt var 431.475 menn og 70.376 kvinner oppført i Jegerregisteret i jaktåret 2017–2018. Det er en økning på 1,7 prosent fra jaktåret 2016–2017. Dermed har antallet jegere i Norge for første gang passert en halv million, opplyser Statistisk sentralbyrå.

14 prosent av de registrerte jegerne i Norge er kvinner, noe som er 5 prosent flere enn året før. Rekrutteringen av kvinnelige jegere fortsetter også å øke. 29 prosent av dem som besto jegerprøven det siste jaktåret, var kvinner. Siden 2013–2014 har det dermed vært en økning i kvinner som består jegerprøven på drøyt 26 prosent.

Trøndelag har klart flest registrerte jegere. I det nye fylket er det nå totalt 69.416 registrerte jegere.

202.299 personer betalte jegeravgift i 2017–2018 og kunne dermed dra på jakt. Den største andelen av innbyggerne som betalte jegeravgift for året 2017–2018, hadde Finnmark med 16 prosent av mennene og 3 prosent av kvinnene.

– Nord-Trøndelag har lenge vært fylket med størst andel jegere. Etter sammenslåingen av trøndelagsfylkene er det Finnmark som overtar denne plassen, sier seniorrådgiver ved Statistisk sentralbyrås seksjon for eiendoms-, areal- og primærnæringsstatistikk, Trond Amund Steinset.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 2
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]