Nobelinstituttet har politianmeldt det de mener er en falsk nominasjon av USAs president Donald Trump til fredsprisen. Foto: AP / NTB scanpix

FBI gjennomførte mandag en razzia ved kontorene til Donald Trumps personlige advokat Michael D. Cohen, bekrefter Cohens advokat i en uttalelse.

annonse

Razziaen, først omtalt av New York Times , førte til beslag av materiale som blant annet er relatert til Cohens utbetaling på 130.000 dollar til pornostjernen Stormy Daniels. Hun hevder å ha blitt truet til taushet angående hennes påståtte seksuelle forhold til Donald Trump.

annonse

Cohens advokat Stephen Ryan bekrefter razziaen i en uttalelse. Han bekrefter imidlertid ikke hvilken sak den er relatert til.

– Jeg har fått beskjed fra det føderale aktoratet om at New York-aksjonen kom delvis grunnet en forespørsel fra kontoret til spesialetterforsker Robert Mueller, skriver Ryan.

– Avgjørelsen om å gjennomføre en etterforskning med en slik razzia er fullstendig upassende og unødvendig. Dette var en unødvendig konfiskering av konfidensiell kommunikasjon mellom en advokat og hans klienter, sier Ryan videre.

annonse
annonse

Ifølge New York Times ser ikke razziaen ut til å være direkte relatert til Robert Muellers etterforskning av hvorvidt Donald Trumps valgkampapparat samarbeidet med Russland under valget i 2016.

USAs president har konsekvent benektet at et slikt samarbeid har funnet sted. Når det gjelder Cohens utbetaling til Stormy Daniels, har Trump sagt at han ikke kjente til den.

– Dere må spørre Michael Cohen. Michael er min advokat. Dere må spørre Michael, sa Donald Trump fredag om utbetalingen.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.