Oslo 20050106 Buss- skilt Foto: Roy Konterud / SCANPIX

I forrige uke kunne Telemarksavisen rapportere om en angivelig voldsepisode som skal ha funnet sted ombord i en buss, der en 13 år gammel muslimsk jente hevder at hun ble utsatt for hatmotivert vold.

annonse

Telemarksavisa skriver i dag at de senere så seg nødt til å fjerne saken på nett, da de fant motstridende opplysninger gjeldende hendelsesforløp og mangel på dokumentasjon.

Ifølge lokalavisen har politiets etterforskningen i saken ikke ført frem og saken går mot henleggelse på grunn av manglende dokumentasjon på hendelsesforløpet.

Episoden skal, ifølge jenta som hevder seg fornærmet, ha funnet sted tirsdag 3. april på en buss i Skien. Jenta, som hadde på seg hijab, fortalte politiet at hun ble slått i ansiktet med flat hånd, og at volden skal ha vært helt umotivert.

Den angivelige hendelsen skal i ettertid ha blitt koblet til et fenomen kalt «Punish a muslim day».

Politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt, Ingrid Wiik, forteller at det er blitt gjort en grundig jobb fra politiets side, men at de ikke har kunnet bekrefte kvinnens påstander.

– Vi har gått grundig gjennom saken og har ikke greid å få bekreftet historien.

Wiik opplyser om at saken derfor kommer til å bli henlagt innen kort tid.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.