Rohingya-flyktninger ved grensen mellom Myanmar og Bangladesh. Foto: Dar Yasin / AP / NTB scanpix.

Sju soldater i Myanmar er dømt til ti år lange straffer for sine roller i utenomrettslige drap på til sammen ti rohingya-muslimske menn.

annonse

Det heter det i en Facebook-melding fra hærsjefen i Myanmar tirsdag.

annonse

De sju, inkludert fire hæroffiserer, ble dømt til hardt arbeid ved et «fengsel i et avsidesliggende område» etter en paragraf i militærloven, ettersom rohingyaene de var med på å drepe «ikke hadde blitt pågrepet og straffet i henhold til prosedyrene».

Myanmar innrømmet i januar i fjor at sikkerhetsstyrker og buddhistiske innbyggere i Rakhine hadde drept ti rohingya-muslimske menn i tettstedet Inn Dinn 2. september.

Menneskerettighetsgrupper betegnet dette som «toppen av isfjellet», og mener å ha dokumentert voldtekt, drap og ildspåsettelse fra sikkerhetsstyrker rundt om i hele det nordlige området av delstaten Rakhine.

annonse
annonse

Den militære inngripenen i Rakhine har drevet over 700.000 rohingyaer på flukt, i det FN har betegnet som «etnisk rensing».

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.