Sudanese President Omar al-Bashir delivers a speech to the members of the parliamentary body of the ruling National Congress Party on April 2, 2018 in the capital Khartoum. / AFP PHOTO / ASHRAF SHAZLY
annonse
annonse

Ifølge det statlige nyhetsbyrået SUNA vil presidenten løslate fangene for å fremme «forsoning, harmoni og fred», og for å «åpne døren for at alle politiske krefter skal kunne delta».

Det er ikke kjent hvor mange fanger det dreier seg om. Opposisjonspolitikere i landet blir jevnlig pågrepet og partier som stiller mot president al-Bashir blir stilt overfor en rekke hindringer.

Sudan sliter med svak valutakurs og hyperinflasjon, noe som har utløst en rekke store demonstrasjoner i landet den siste tiden. Flere hundre mennesker har blitt pågrepet i disse demonstrasjonene, selv om enkelte har blitt satt fri i ettertid.

annonse

Den internasjonale straffedomstolen i Haag har siden 2003 anklaget al-Bashir for folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser i Darfur.

NTB-AP

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon