Romanias statsminister Viorica Dancila og Europakommisjonens president Jean-Claude Juncker. Foto: AFP PHOTO / JOHN THYS

EU kommisjonen kunne bekreftet i en pressemelding på tirsdag at de etterforsker flere mediehus i Europa over mistenkt brudd på EUs antitrustregler som forbyr kartellvirksomhet og restriktiv forretningspraksis. Kommisjonen meldte at etterforskningen gjelder en rekke selskaper involvert i kringkasting og rettigheter knyttet til sport.

annonse

Etterforskere fra Europa kommisjonen tok seg inn i lokalene til «Twenty-First Century Fox» i London melder The Daily Telegraph

annonse

Kilder kjent med saken sier at razzia er gjort i forbindelse med FOX sitt oppkjøpt av media rivalen Sky. Men nøyaktige detaljer angående razzia er fortsatt uklare da etterforskningen er konfidensiell og trolig i en startfase.

Kommisjonen kunne også bekrefte at det var gjort razzia i flere land og at alle selskaper involvert i etterforskningen ikke var tatt for noen lovbrudd kun under etterforsking for mistenkt brudd, videre påpekte kommisjonen at alle selskaper rammet av etterforskningen ville får muligheten til å bli hørt under prosessen, skriver CNBC.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.