Romanias statsminister Viorica Dancila og Europakommisjonens president Jean-Claude Juncker. Foto: AFP PHOTO / JOHN THYS
annonse

EU kommisjonen kunne bekreftet i en pressemelding på tirsdag at de etterforsker flere mediehus i Europa over mistenkt brudd på EUs antitrustregler som forbyr kartellvirksomhet og restriktiv forretningspraksis. Kommisjonen meldte at etterforskningen gjelder en rekke selskaper involvert i kringkasting og rettigheter knyttet til sport.

Etterforskere fra Europa kommisjonen tok seg inn i lokalene til «Twenty-First Century Fox» i London melder The Daily Telegraph

Kilder kjent med saken sier at razzia er gjort i forbindelse med FOX sitt oppkjøpt av media rivalen Sky. Men nøyaktige detaljer angående razzia er fortsatt uklare da etterforskningen er konfidensiell og trolig i en startfase.

annonse

Kommisjonen kunne også bekrefte at det var gjort razzia i flere land og at alle selskaper involvert i etterforskningen ikke var tatt for noen lovbrudd kun under etterforsking for mistenkt brudd, videre påpekte kommisjonen at alle selskaper rammet av etterforskningen ville får muligheten til å bli hørt under prosessen, skriver CNBC.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse