Anders Anundsen (42) er på vei ut av Frps sentralstyre. Nå fokuserer han på sin nye karriere som advokatfullmektig. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
annonse

For fem år siden ble han nevnt som Siv Jensens mulige arvtaker som Frp-leder. Nå er Anders Anundsen snart fri fra alle verv i partiet.

annonse

– Når landsmøtet i Frp er over vil jeg være uten tillitsverv i partiet for første gang siden jeg var 15 år gammel, sier den tidligere justisministeren og mangeårige stortingsrepresentanten til NTB.

annonse

Fremskrittspartiets valgkomité innstiller nemlig på at Anundsen erstattes som sentralstyremedlem under landsmøtet på Gardermoen i slutten av måneden.

– Jeg synes valgkomiteens innstilling er god. Jeg har vært i sentralstyret i seks år og er på vei ut av politikken. Dessuten er det veldig mange gode kandidater i Frp, sier Anundsen, som nå jobber som advokatfullmektig i Advokatfirmaet Lønnum.

annonse
annonse

Tidligere statssekretær Tom Cato Karlsen vil også tre ut av sentralstyret. Som nye sentralstyremedlemmer innstiller valgkomiteen Bjørnar Laabak fra Østfold og Ronny Berg fra Finnmark. Terje Søviknes innstilles gjenvalgt til sentralstyret.

Også partileder Siv Jensen er på valg under årets landsmøte. Hun er som ventet innstilt gjenvalgt.

– Siv Jensen har vært en fremragende partileder og vi ønsker at hun skal fortsette, sier valgkomiteens leder Frank Sve.

Partiets to nestledere Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen ble gjenvalgt for en periode på to år under fjorårets landsmøte.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.