Gianluigi Buffon mener dommer Michael Oliver mangler både hjerte og fotballforståelse etter at han dømte straffesparket som avgjorde mesterligakvartfinalen. Her gir han Juventus-keeperen rødt kort. Foto: Francisco Seco, AP / NTB scanpix
annonse

Juventus-keeper Gianluigi Buffon hadde sin egen måte å si at det var hjerteløst av dommer Michael Oliver å gi Real Madrid straffespark på overtid.

annonse

– Denne dommeren har en søppelsekk der hjertet skulle vært, sa Buffon til Mediaset Premium etter at Oliver ga hjemmelaget et billig straffespark som avgjorde kampen om semifinaleplass i mesterligaen.

annonse

Juventus ledet 3-0 på Santiago Bernabéu og hadde dermed utlignet Real Madrids ledelse fra første kamp. Ekstraomgangene var 30 sekunder unna da Lucas Vázquez falt lett i en duell med Medhi Benatia og ballen spratt inn til Buffon.

Da den engelske dommeren pekte på straffemerket, ble han møtt med ville Juventus-protester. Aller villest var 40-årige Buffon, som ble utvist med direkte rødt kort.

Juventus måtte sette inn reservekeeperen før Cristiano Ronaldo i åttende overtidsminutt skjøt straffen i mål og Real Madrid til semifinale.

annonse
annonse

– Har du ikke personlighet og mot, bør du ikke dømme kampen. Da bør du heller sitte på tribunen med kona og en Sprite, sa Buffon videre om Oliver.

– Dommeren blåste for en forseelse bare han så, utdypet veterankeeperen overfor beIN Sports.

– Til store kamper på europeisk nivå trenger vi store spillere, store trenere, store supportere og store dommere. Det må være en forståelse av viktigheten av enkelte øyeblikk, og om man ikke har det så er man ikke verdig å være på banen, fortsatte han.

– I dette tilfellet burde han vært på tribunen med foreldrene sine, med vennene, med pommes frites og en coca-cola og bare sett på.

For Buffon, som sannsynligvis legger opp ved sesongslutt, var det nok siste sjanse til en etterlengtet mesterligatriumf som brast onsdag, og skylden gir han dommeren.

– Man kan bare ikke gjøre noe slikt, var dommen om straffeavgjørelsen.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.