Politiet åpnet i desember i fjor graven til mannen ved Randesund kirke, som de mener ble drept av sin egen datter i 2002. Men ifølge rettsmedisinernes rapport, kan ikke dødsårsaken bekreftes. Foto: Erlend Olsbu / Fædrelandsvennen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Rettsmedisinerne kan ikke påvise dødsårsaken til faren til den drapssiktede kvinnen fra Kristiansand, men det skal være funnet spor av legemiddel i graven.

Den 42 år gamle sjubarnsmoren ble i september i fjor pågrepet og siktet for å ha drept sin 52 år gamle far i 2002 og sin 66 år gamle samboer i 2014. Graven til faren ble åpnet i desember i fjor ettersom mannen aldri ble obdusert. Politiet mente den gang at dødsfallet var naturlig.

Onsdag fikk politiet rapporten fra rettsmedisinerne. I rapporten vises det til funn av spor etter et reseptbelagt legemiddel som virker sløvende, ifølge Fædrelandsvennen. Rettsmedisinerne mener det ikke kan utelukkes at dette kan ha hatt betydning for dødsfallet.

Men 42-åringens forsvarer, Olav Sylte, mener resultatet av rapporten bidrar til å svekke siktelsen mot kvinnen.

– Politiet har uttalt tidligere at gravfunnet styrker siktelsen om giftdrap, men konklusjonen i rapporten svekker siktelsen, altså det stikk motsatte, sier han til VG.

Politioverbetjent Tor Kallmyr fra Kripos vil ikke kommentere saken, men sier:

– Denne rapporten danner et grunnlag for en rapport fra rettstoksikologisk institutt som, i den grad det er mulig, vil utdype de funnene som er gjort.

Kvinnen har helt siden hun ble pågrepet nektet straffskyld for de to drapene. Hun ble onsdag varetektsfengslet i fire nye uker av Kristiansand tingrett.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]