Nigel Farage. Foto: REUTERS/Carlo Allegri
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den karismatiske tidligere lederen for UKIP, Nigel Farage, som har en stor del av æren for Brexit, går hardt ut mot sin «venn for livet» Donald Trump og hans planer om å angripe Syria. Farage var også imot Trumps forrige angrep med Tomahawk-raketter på en militærbase i Syria i fjor.

Se Farages LBC-innslag fra Brussel her.

Han oppfordrer Theresa May til å holde seg ute av konflikten, og mener at et militært angrep på Syria bare vil produsere mer kaos og ustabilitet for den syriske sivilbefolkningen. Han viste til tidligere britiske intervensjoner i Irak og Libya som eksempler på hvor galt det kan gå.

– Det er det samme britiske etablissementet som stilte opp og laget et stort konsensus om Irak. Det viste seg å handle om regimeendring, ikke masseødeleggelsesvåpen. Noen år seinere var det Libya, der nesten ingen i parlamentet protesterte. For min del framholdt jeg at det var en av de verste politiske beslutninger noensinne, sa Farage på sitt LBC-show fra Brussel.

Farage mener Libya er blitt et langt verre sted enn under Gaddaffi. Det er ikke nok å intervenere og kvitte seg med arabiske nasjonalistiske diktatorer uten å tenke på de langsiktige konsekvensene. Han tviler på at Assad har brukt kjemiske våpen, i og med at han vinner krigen uansett. Og hva blir konsekvensene om Assad fjernes? Kaos, ustabilitet og kanskje gjenoppbygging av IS.

Selv med en eventuell FN-resolusjon i ryggen er han meget betenkt over en slik aksjon: Hva vil vi oppnå? Hva blir de langsiktige konsekvensene?

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]