Nigel Farage. Foto: REUTERS/Carlo Allegri

Den karismatiske tidligere lederen for UKIP, Nigel Farage, som har en stor del av æren for Brexit, går hardt ut mot sin «venn for livet» Donald Trump og hans planer om å angripe Syria. Farage var også imot Trumps forrige angrep med Tomahawk-raketter på en militærbase i Syria i fjor.

annonse

Se Farages LBC-innslag fra Brussel her.

Han oppfordrer Theresa May til å holde seg ute av konflikten, og mener at et militært angrep på Syria bare vil produsere mer kaos og ustabilitet for den syriske sivilbefolkningen. Han viste til tidligere britiske intervensjoner i Irak og Libya som eksempler på hvor galt det kan gå.

– Det er det samme britiske etablissementet som stilte opp og laget et stort konsensus om Irak. Det viste seg å handle om regimeendring, ikke masseødeleggelsesvåpen. Noen år seinere var det Libya, der nesten ingen i parlamentet protesterte. For min del framholdt jeg at det var en av de verste politiske beslutninger noensinne, sa Farage på sitt LBC-show fra Brussel.

Farage mener Libya er blitt et langt verre sted enn under Gaddaffi. Det er ikke nok å intervenere og kvitte seg med arabiske nasjonalistiske diktatorer uten å tenke på de langsiktige konsekvensene. Han tviler på at Assad har brukt kjemiske våpen, i og med at han vinner krigen uansett. Og hva blir konsekvensene om Assad fjernes? Kaos, ustabilitet og kanskje gjenoppbygging av IS.

Selv med en eventuell FN-resolusjon i ryggen er han meget betenkt over en slik aksjon: Hva vil vi oppnå? Hva blir de langsiktige konsekvensene?

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.