En planlagt endring i skipsregisterreglene kan føre til at omkring 700 sjøfolk i Color Line mister jobben Her ser vi Color Fantasy fra Color Line passerer Bastøy på vei sørover til Kiel i Tyskland. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Høyres Tom Christer Nilsen i Stortingets næringskomité avviser at den borgerlige enigheten om nye skipsregisterregler slår sprekker.

I Klassekampen onsdag sa Frps næringspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen at han ønsket å stemme for Aps forslag om å utsette den kommende endringen av skipsregisterreglene. Endringen kan føre til at omkring 700 sjøfolk i Color Line mister jobben fordi det vil åpne for at rederiets to ferjer som går mellom Oslo og Kiel flagges om til Norsk internasjonalt skipsregister.

Skip i dette registeret trenger ikke å ansette folk med norske lønns- og arbeidsvilkår. Ifølge Fri Fagbevegelse kan Johansen lykkes i å få med seg stortingsgruppen i Frp på dette.

Stortingsrepresentant fra Høyre i næringskomiteen Tom-Christer Nilsen sier til Klassekampen at Frp uansett er bundet av budsjettavtalen de har inngått.

– I utgangspunktet er denne endringen en del av budsjettavtalen fordi den har innvirkning på statens inntekter og kostnader. Alle er bundet av den avtalen. Jeg forventer at Frp forholder seg til den, og jeg har ingen grunn til å tro noe annet, sier han.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]