Supporters of Azerbaijan's President Ilham Aliyev celebrate his victory in the presidential elections in Baku, Azerbaijan, Wednesday, April 11, 2018. Voters in the oil-rich Caspian Sea nation of Azerbaijan cast ballots in an early presidential election that is all but certain to extend the rule of the country's long-serving leader by another seven years. (AP Photo/Aziz Karimov)
annonse
annonse

Aserbajdsjans president Ilham Alijev vant onsdagens valg med 80 prosent av stemmene. Opposisjonen boikottet valget.

– Internasjonale observatører melder om flere brudd på prosedyrer, mangel på åpenhet og en rekke alvorlige uregelmessigheter, sier OSSE i en rapport torsdag.

Med onsdagens valgseier forlenger Alijev sine 15 år ved makten med sju nye år. Han tiltrådte i 2003 da han overtok etter sin far.

annonse

Utfallet av presidentvalget var gitt på forhånd. Alijevs makt er blitt styrket de siste årene av en stødig strøm med oljepenger til statskassen. Opposisjonspartiene i det kaukasiske landet har kalt valget en farse og anklaget myndighetene for å planlegge valgfusk.

Da framskyndelsen av valget ble varslet i februar, oppfordret opposisjonen velgerne til å boikotte valget. Jamil Hasanli, som leder den fremste opposisjonsbevegelsen, Nasjonalrådet for demokratiske krefter, kalte beslutningen om å framskynde datoen «en hån mot valget».

NTB-AFP

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon