Supporters of Azerbaijan's President Ilham Aliyev celebrate his victory in the presidential elections in Baku, Azerbaijan, Wednesday, April 11, 2018. Voters in the oil-rich Caspian Sea nation of Azerbaijan cast ballots in an early presidential election that is all but certain to extend the rule of the country's long-serving leader by another seven years. (AP Photo/Aziz Karimov)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Aserbajdsjans president Ilham Alijev vant onsdagens valg med 80 prosent av stemmene. Opposisjonen boikottet valget.

– Internasjonale observatører melder om flere brudd på prosedyrer, mangel på åpenhet og en rekke alvorlige uregelmessigheter, sier OSSE i en rapport torsdag.

Med onsdagens valgseier forlenger Alijev sine 15 år ved makten med sju nye år. Han tiltrådte i 2003 da han overtok etter sin far.

Utfallet av presidentvalget var gitt på forhånd. Alijevs makt er blitt styrket de siste årene av en stødig strøm med oljepenger til statskassen. Opposisjonspartiene i det kaukasiske landet har kalt valget en farse og anklaget myndighetene for å planlegge valgfusk.

Da framskyndelsen av valget ble varslet i februar, oppfordret opposisjonen velgerne til å boikotte valget. Jamil Hasanli, som leder den fremste opposisjonsbevegelsen, Nasjonalrådet for demokratiske krefter, kalte beslutningen om å framskynde datoen «en hån mot valget».

NTB-AFP

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]