Stortinget byggeprosjekt, som blant annet omfatter rehabilitering av nabogården til Stortinget, en underjordisk tunnel og et nytt postmottak. Her fra Wessels Plass og krysset Akersgata Prinsens gate. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

Den nye stortingspresidenten ber finanskomiteen godkjenne økte fullmakter på 90 millioner kroner for å unngå at byggeprosjektet stopper opp.

«Nye beregninger viser at den gjeldende fullmaktsrammen kan være uttømt ved utgangen av april/begynnelsen av mai», skriver stortingspresident Tone W. Trøen (H) i et brev til finanskomiteen, ifølge Stavanger Aftenblad.

Hun anbefaler at komiteen tar endelig stilling til kostnadene under behandlingen av revidert nasjonalbudsjett i mai/juni.

annonse

Byggeprosjektet omfatter blant annet rehabilitering av nabogården til Stortinget, ny innkjøringstunnel og et nytt vare- og postmottak. Planene ble lagt fram i 2011, og byggearbeidene startet i 2014.

For tre år siden var det anslått at prosjektet ville koste 1,1 milliarder kroner. Året etter ble anslaget økt til 1,8 milliarder kroner. I februar i år ble det kjent at den anslåtte sluttsummen hadde steget med ytterligere 500 millioner, til rundt 2,3 milliarder kroner.

Saken førte til Olemic Thommessens avgang som stortingspresident 8. mars.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon