SSB konstituerte direktør Birger Vikøren fortsetter til 31. august. Men så skal han tilbake til sin opprinnelige jobb i Norges Bank. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mannen som har ledet Statistisk sentralbyrå siden Christine Meyers avgang, ønsker ikke å bli fast ansatt i stillingen.

annonse

– SSB er en spennende organisasjon med viktige oppgaver og flinke folk. Det har derfor vært et vanskelig valg om jeg skulle søke på åremålsstillingen som administrerende direktør i SSB. Men jeg måtte til slutt erkjenne at mitt faglige hjerte ligger i Norges Bank, sier Birger Vikøren til Dagens Næringsliv.

Han ble konstituert som SSB-direktør i november, da Christine Meyer trakk seg etter å ha kommet i konflikt med finansminister Siv Jensen (Frp) om hvordan byrået skulle organisere seg og hvilke prioriteringer som skulle gjøres framover.

Meyer valgte å gå av da Jensen til slutt kunngjorde at hun ikke hadde tillit til SSB-sjefen.

Vikøren skal tilbake til sin opprinnelige jobb som stabsdirektør i Norges Bank når departementet har fått på plass en ny direktør. Selv om kontrakten hans utløper 22. mai, har Vikøren sagt seg villig til å fortsette som konstituert direktør til 31. august.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.