Elbil lades opp i Bjørvika, Barcode. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Over 200 kommuner får støtte til å delta i klimanettverk med andre kommuner, mens 34 kommuner har fått penger til ladestasjoner.

Miljødirektoratet er ferdige med å behandle første pulje med søknader om støtte fra Klimasatsordningen, en støtteordning der 150 millioner kroner er satt av til «reduserte klimagassutslipp og omstilling til lavutslippssamfunnet».

Direktoratet mottok i første runde mer enn 350 søknader fra kommuner over hele landet, heter det i en pressemelding.

annonse

Så langt har Miljødirektoratet fordelt omkring 17 millioner kroner til deltakelse i klimanettverk og innkjøp av ladeinfrastrukt for kommunale tjenestebiler.

Om lag 5 millioner kroner er delt ut til 21 klimanettverk som dekker 200 kommuner. De resterende 12 millioner kronene er fordel på 34 kommuner som vil kjøpe ladeinfrastruktur. Miljødirektoratet har ennå ikke behandlet alle søknadene om støtte, men venter at det totalt vil bli gitt støtte til rundt 800 ladepunkter.

– Det er flott å se at så mange kommuner søker om støtte for å etablere kommunale ladepunkter. Dette har en viktig signaleffekt og gjør det lettere å velge elbil framfor en bensin- eller dieselbil ved neste bilkjøp, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Alle de resterende søknadene skal behandles framover mot sommeren, og i løpet av juni venter direktoratet å kunne gå ut med en samlet oversikt over alle tilsagn for 2018.

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]