Trine Skei Grande. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse

Venstre-leder Trine Skei Grande er skremt av den gjenvalgte ungarske presidenten Viktor Orbáns løfter om å straffe dem som stilte til valg mot ham.

I landsmøtetalen fredag kom Grande inn på Cambridge Analytica-skandalen og de «destruktive kreftene» som den har hjulpet.

– Trump og hans handelskrig, og Brexit som knapt noe menneske kan se for seg at det skal komme noe godt ut av, trakk hun fram.

annonse

Hun gikk også til angrep på land som Kina og dere begrensning av sosiale medier som ikke kontrolleres av myndighetene.

– Og særlig skremmende nå i den siste tiden, den ungarske presidenten, som har lovet at han, etter at han vinner valget, skal straffe dem som våget å stille til valg mot ham. Som åpent sier at han går mot det liberale demokratiet, og jobber for noe han kaller det illiberale demokratiet. Hva nå det måtte være, sa Trine Skei Grande.

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]